Menu
Creators of image
Header afbeelding

MAAK JEZELF ZICHTBAAR!

MADE VISIBLE

SPARRINGSPARTNER

Martine Grut

“Als sparringspartner voor ondernemers, wil ik je helpen om de juiste klanten aan te trekken door zichtbaar te zijn en te blijven.”

Even voorstellen
Ik ben Martine Grol, oprichter en mede-eigenaar van videoproductiebedrijf MADE BY MEDIA. Sinds 2010 ben ik ondernemer, maar met twee ondernemende ouders, die ook weer uit een ondernemend gezin komen, kun je wel zeggen dat ik ondernemen met de paplepel ingegoten heb gekregen.

De ‘kunst’ van jezelf zichtbaar maken heb ik aardig onder de knie gekregen als marketeer en TV-programmamaker. Omdat ik het leuk vind om mijn kennis te delen, ondernemers te zien groeien en bloeien, ben ik sinds 2019 Partner geworden bij StartUp Nijmegen; een stichting die startende ondernemers op weg helpt.

Mensen motiveren, helpen keuzes te laten maken, hun online en offline marketing aanpakken en samen nieuwe concepten bedenken, vind ik superleuk om te doen en daar krijg ik heel veel energie van. Maar wat ik vaak in de gesprekken merk, is dat het vooral om een stukje zelfvertrouwen gaat, geloven in jezelf en in je bedrijf, en dat uitstralen. En ook hoe je jezelf zichtbaar kunt maken, om je product of dienst te kunnen verkopen. Dat vinden velen erg moeilijk. Hoe goed je ook denkt te zijn, jezelf zichtbaar maken, daar is moed en kennis voor nodig en zeker als starter valt dat niet mee. Ik herken dat van toen ik begon, maar ik zou niet zijn waar ik nu ben als ondernemer, als ik mezelf en de films die we maken, niet had laten zien.

“Want hoe krijg je klanten als je niet in jezelf gelooft en je jezelf of je bedrijf niet laat zien?”

Mijn vader en moeder hadden 15 jaar een camping in de regio Nijmegen, waar ik al jong leerde verkopen. Met de Nijmeegse Vierdaagse, waar de camping bij op de route lag, kwam mijn vader regelmatig langs om de waren die ik verkocht vanachter een kraam, in het zicht te leggen. Een soort ‘spiegelen’, wat ze in veel winkels en supermarkten ook doen. Wát we ook verkochten, mijn vader zei altijd: “Zien doet verkopen Martine, zien doet verkopen!” Als kind snapte ik dat nog niet zo goed, maar nu zou ik iedereen die boodschap mee willen geven. Ik zie mijn website en social media-kanalen dan ook als mijn showroom, mijn winkel, mijn kraam.

“Als je het niet laat zien, verkoop je ook niks.”

Ik kreeg buiten StartUp Nijmegen steeds vaker de vraag of ik andere (startende) ondernemers ook wilde ‘coachen’ en zo is ‘Made Visible’ ontstaan.

Mijn levensmotto:
“If you do what you always did, you will get what you always got.”
Waarom deze? Omdat ik zelf heb ervaren, door vallen en opstaan, dat er buiten je comfortzone nog heel veel moois te vinden is.

SAMEN SPARREN

Waar kan ik jou mee helpen?
– Online en offline profileren van jou als ondernemer en jouw bedrijf
– Leren presenteren
– Leren filmen en monteren met je smartphone
– Persoonlijke ontwikkeling en inzichten
– Keuzes (leren) maken
– Boosten van jouw zelfvertrouwen
– Jou een spiegel voorhouden
– Motiveren om dat ene stapje toch te zetten
– Digitaliseren
– Professionaliseren
– Inspireren
– Advies geven
– Uit je comfortzone gaan
– Je grenzen laten bewaken
– Handige digitale tools leren
– Meer klanten krijgen door meer zichtbaarheid
– Marketing: nieuwsbrieven, huisstijl, social media etc.

Hoe doen we dit?
Samen. Jij geeft aan waar je behoefte ligt en we gaan samen in gesprek. Je kunt kiezen voor online of offline sparringsgesprekken en we kunnen ook een mix maken. Heb je eerst behoefte aan een kennismakingsgesprek? Dat kan! We kunnen middels videobellen even samen kijken of er een match is.

Wat moet je van mij weten?
Ik ben geen officiële coach, maar een ervaringsdeskundige. Door vallen en opstaan, verschillende opleidingen, maar ook door vele gesprekken met ondernemers, interesse in psychologie, persoonlijke ontwikkeling en van thuis uit, heb ik de nodige bagage om jou te helpen. Ik noem mezelf dan ook liever een ‘sparringspartner voor ondernemers in online en offline zichtbaarheid’. Daarnaast ben ik vrij direct, oftewel ik wind er geen doekjes om. Dit is niet om jou naar beneden te halen, maar juist om jou inzichten te geven en snel resultaat te behalen.

Wat anderen over mijn begeleiding zeiden:

“Je hebt me een schop onder m’n kont gegeven en die had ik echt nodig!” – Mia

“Dank voor de feedback. Daar heb je een punt” – Jaap Harm

“Ik weet niet hoe je het hebt gedaan, maar je hebt iets in mij aangesproken” – Sam

Lijkt het je interessant? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan of maak direct een afspraak om samen aan de slag te gaan.×

Klik hieronder voor direct contact!

×Waarmee kunnen we u helpen?